میناکاری یکی از زیبا ترین هنر های اصیل ایرانی است که قدمتی بسیار طولانی دارد.از گذشته تاکنون هنرمندان به طرق و روش های مختلفی به ساخت ظروف میناکاری پرداخته اند.
میناکاری بسته به روش تولید به 5 دسته تقسیم میشود: مینای خانه بندی، مینای نقاشی، مینای مرصع، مینای شکری و مینای برجسته، که تفاوت این 5 نوع میناکاری به مراحل ساخت و تولید زیرساخت تا نقاشی و لعاب کاری بستگی دارد.
تقسیم بندی دیگر ظروف میناکاری اصفهان به نقوش حک شده بر روی ظروف بستگی دارد. این طرح ها و نقش ها به چهار دسته ی اسلیمی، ختایی، گل و مرغ و یا ترکیبی از این طرح ها باهم، تقسیم میشوند.
نقوش اسلیمی یکی از کاربردی ترین و مهم ترین نقوش مینا میباشد و میناکاری در اصفهان بیشتر به همین سبک و سیاق رونق یافته است. طرح های ختایی به نسبت بقیه ی طرح و نقش ها رایج تر است ولی در مقابل نقوش اسلیمی، هیچ نقشی نمیتواند پیشتاز شود.
بشقاب های میناکاری هر دو اثر دست استاد فرهیخته، استاد مداح الحسینی میباشد با این تفاوت که یکی را با نقش اسلیمی و دیگری را با نقوش ختایی مزین نموده است و هر کدام به نوع خود زیبایی منحصر به فردی دارند، قیمت هر دو بشقاب نیز 69000 تومان میباشد.
ساعت میناکاری نیز تلفیقی از دو هنر زیبا و برجسته ی مینا و خاتم میباشد که از نمونه های ارزشمند این هنر است. ارزش واقعی آن 98000 تومان است ولی به قیمت 85000 تومان به فروش میرسد.